Ceturtdiena, 04 Augusts 2022 07:50

Pieci jautājumi, uz kuriem atbildēt pirms jaunas veļas mašīnas iegādes

Veļas mašīnas izvēle nav grūts, bet ir ļoti atbildīgs uzdevums. Lai ierīce kalpotu ilgi un efektīvi, pirms iegādes jāatbild uz pieciem vienkāršiem jautājumiem – tādā veidā tiks iegūta nepieciešamā informācija vispiemērotākās ierīces izvēlei. Turpini lasīt un noskaidro, kādi tie ir!

1. Kāds veļas mašīnas veids un izmērs ir piemērotākais mājoklim?

Lai arī joprojām iespējams iegādāties pusautomātiskas ierīces, absolūti lielākajā daļā gadījumu populārākās veļas mašīnas ir tieši automātiskās. Atkarībā no mājokļa izmēra var izvēlēties front vai top tipa veļas mašīnu:

front – pielādējama no priekšpuses. Tās ir populāras izvietošanai vannas istabās, virtuvēs un saimniecības telpās. Uzskata, ka šī veida mašīnas ir energoefektīvākas un sniedz labāku rezultātu;

top – pielādējama no augšpuses. Šis variants ir piemērotāks, ja grib apskatīt šaurās veļas mašīnas izvietošanai ierobežotā platībā – standarta ierīces ir 60 cm dziļas, bet šī veida modeļi var būt pat tikai 33 cm dziļi.
Katrs no šiem veidiem var būt iebūvējams vai brīvi stāvošs.



2. Cik daudz veļas ikdienā jāmazgā?
Parasti veļas mašīnas aprakstā minēta bungas ietilpība – apmēram no 3 kg līdz pat 12 kg. 6–7 kg ietilpība ideāli der četru cilvēku ģimenei, bet mazākam cilvēku skaitam vajag izvēlēties mazāku ierīci – mašīnas energoefektivitāte ir atkarīga arī no piepildījuma darbināšanas laikā.



3. Vai izvēlētā veļas mašīna ir energoefektīva?
Turpinot par energoefektivitāti – par to jāpārliecinās uz mašīnas etiķetes. Kopš 2021. gada marķējuma standarts ir mainīts, šobrīd tas tiek iedalīts no A – G klasei, kur A ir energoefektīvākā.



4. Kādas mazgāšanas programmas tiks izmantotas?
Veļas mazgājamā mašīna, kas piedāvā ērtas mazgāšanas programmas, ir nenovērtējams ieguvums, taču prasības katram ir savādākas. Ja vienā saimniecībā galvenā funkcija būs viedā vadība, tad citā tā var būt ātrā mazgāšana, saudzīgā mazgāšana vai iespēja uzstādīt konkrētu veļas mazgāšanas laiku. Pirms mašīnas iegādes jāpārliecinās, vai tā piedāvā ierastās mazgāšanas programmas.



5. Kādu budžetu atvēlēt ierīces iegādei?
Pretēji populāram stereotipam, ka vienmēr jāizvēlas dārgākā elektrotehnika, arī lētas veļas mašīnas mēdz būt ļoti labas, tomēr salīdzinot ar jauniem un moderniem modeļiem tās var būt mazāk energoefektīvas lietošanā. Atvēlot budžetu mašīnas iegādei jāizvērtē, vai izdevīgāk mazāk naudas iztērēt pirkumam, vai ietaupīt veļas mazgāšanas laikā.




Kāpēc veļas mašīnu ir izdevīgi iegādāties 1a.lv?
1a.lv ir mūsdienīgs internetveikals, kurā iepirkties ir ērti un izdevīgi. Tajā tiek piedāvātas daudzveidīgas veļas mašīnas gan front, gan top veida piekritējiem, nepieciešamības gadījumā iespējams noformēt bezprocentu līzingu. Lai iepirkšanās pieredzi padarītu vēl izdevīgāku un ātrāku, ieteicams reģistrēties Smart net lojalitātes programmā.

Pieslēgties, lai pievietotu komentārus