Pirmdiena, 14.10.2024 14:11
Minna, Vilhelmīne
Pirmdiena, 27. maijs, 2024 12:33

Ātrās šašliku marinādes jaunajai grilla sezonai

OgreNet
Ātrās šašliku marinādes jaunajai grilla sezonai
FOTO: Freepik
Pirmdiena, 27. maijs, 2024 12:33

Ātrās šašliku marinādes jaunajai grilla sezonai

OgreNet

Grilla sezona ir jau atklāta, un teju katrs saimnieks grib parādīt savu īpašo šašlika marinādi. Katram ir savas nianses un īpatnības receptēs, bet gala iznākumu visi vēlas vienu – sulīgu un garšīgu gaļas gabalu.
Šašlikam piemērota ir svaiga, nevis saldēta cūkgaļa, lai kūstot tā nezaudē sulu un nekļūst sausa. Vislabāk izmantot būtu svaigu cūkas kakla karbonādi, bezkaulu pleca gabalu un pakaļējās daļas izcirtumu.

Ātrā sīpolu, bazilika marināde

Sastāvdaļas:

  • 1kg cūkgaļas;

  • 400g sīpoli;

  • sāls;

  • pipari;

  • 5 -6 bazilika zariņi;

  • puse citrons;

  • paprikas pulveris.

Pagatavošana:

  • Cūkgaļu sagriež līdzīga izmēra gabaliņos;

  • Sīpolus sagriež pusaplīšos;

  • Smalki sagriež baliziku;

  • Traukā samaisa sīpolus, baziliku, citrona sulu, garšvielas;

  • Masai pievieno gaļu un kārtīgi apmaisa;

  • Marinē 30min.

Sinepju marināde

Sastāvdaļas:

  • 700g cūkgaļas;

  • 2 karotes sinepes;

  • 2 karotes soja;

  • pipari;

  • nedaudz sāls.

Pagatavošana:

  • Sagriež cūkgaļu līdzīgos gabaliņos;

  • Traukā samaisa sinepes, soju un garšvielas;

  • Masai pievieno gaļu un kārtīgi apmaisa;

  • Liek marinēties uz stundu.

Sīpolu marināde

Sastāvdaļas:

  • 1kg cūkgaļa;

  • 2 sīpoli;

  • sāls;

  • pipari;

  • 50ml 9% etiķis;

  • ūdens.

Pagatavošana:

  • Līdzīgos gabalos sagriež cūkgaļu;

  • Pusaplīšos sagriež sīpolus;

  • Traukā samaisa gaļu, piparus, saļi un sīpolus;

  • Masu pārlej ar ūdeni, kas sajaukts ar etiķi;

  • Liek marinēties uz 2 stundām.

Vistas filejas šašliks

Sastāvdaļas:

  • 1kg vistas fileja;

  • 3 ķiploku daiviņas;

  • sāls;

  • sarkanie pipari;

  • 200g majonēze;

Pagatavošana:

  • Vistas fileju sagriež līdzīgos gabaliņos;

  • Sasmalcina ķiploku;

  • Samaisa garšvielas, ķiploku ar majonēzi;

  • Masai pievieno vistas fileju un kārtīgi apmaisa;

  • Liek marinēties uz 2 stundām.

Lai labi garšo!