Būs nepieciešams:
- sīpolu mizas;
- olas;
- melleņu ievārījums;
- upeņu sīrups vai ievārījums;
- marle/binte;
- diegs;
- šķēres;
- bļoda ūdens;
- pacietība.
Ko tālāk?
1.Sagatavo visus nepieciešamos produktus. Sīpolu mizas sagriez mazos gabaliņos, marli/binti (citi izmanto arī zeķubikses) sagriez daudzmaz vienādos četrstūros.
2. Olas iemērc ūdens bļodā, tad apviļā sīki sagrieztajās sīpolu mizās.
3. Ietin olu no visām pusēm.
4. Kad visas olas satītas, liec vārīties verdošā ūdenī, kuram pievienots melleņu ievārījums (uz 8 olām 380 g) un upeņu sīrups (puse no puslitra burkas) vai ievārījums. Olas var vārīt arī sarkanajos kāpostos, tad pamattonis būs tumšāks – zilganāks. Vāri aptuveni 10 minūtes.
5. Kad olas izvārījušās, kādu brīdi tās var paturēt katlā, lai iegūtu intensīvāku krāsu. Jo ilgāk turēsi, jo krāsa būs izteiktāka.
6. Uzmanīgi ņem olas ārā no katla, tin vaļā un skaties, kas iznācis!
Priecīgas, sirsnīgas un krāsām bagātas Lieldienas!