Sestdiena, 19.07.2025 11:11
Digna, Jautrīte, Kamila
Ceturtdiena, 17. jūlijs, 2025 11:24

Recepte: Kabaču lečo, kas izdodas pat iesācējiem

OgreNet
Recepte: Kabaču lečo, kas izdodas pat iesācējiem
Foto: Freepik.com
Ceturtdiena, 17. jūlijs, 2025 11:24

Recepte: Kabaču lečo, kas izdodas pat iesācējiem

OgreNet

Lai gan šī gada raža ir aizkavējusies par apmēram divām nedēlām, tomēr pamazām dārzos parādās pirmie svaigie gurķīši un kabacīši. Ja vēlies savu ģimeni palmietot ar patiesi garšu daudzveidībā izsmalcinātu dārzeņu ēdienu, vari pagatavot kabaču lečo, ko vari lietot gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem.

Vajadzēs:

  • 2 vidēji lieli kabači
  • 500 g tomātu
  • 500 g paprikas
  • 500 g burkānu
  • 500 g sīpolu
  • dažas ķiploka daiviņas
  • 200 ml eļļas
  • 200 g cukura
  • 60 g sāls
  • 100 ml 9% galda etiķa

Kabačus nomizo un sagriež kubiņos. Burkānus nomizo un sarīvē, tomātus blanšē, nomizo un sagriež, papriku sablendē.

Uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno burkānus un atkal apcep. Pieliek tomātus, papriku, sāli, piparus, cukuru, eļļu un etiķi un pasutina kādas 15 minūtes. Pieliek kabačus un pasautē 30–45 minūtes – atkarībā, cik cietus vai mīkstus tos vēlas. Ja vēlies, vari tos celt galdā tūlīt pēc atdzesēšanas, klāt pie griežot svaigu zaļumu buntīti. Ja gribi noglabāt ziemai- liec karstu burkās un uzreiz aizvāko. Glabā vēsumā.

Lai labi garšo!