Piektdiena, 19.07.2024 05:37
Digna, Jautrīte, Kamila
Ceturtdiena, 20. aprīlis, 2023 13:14

Neparastākās auksto zupu receptes

OgreNet
Neparastākās auksto zupu receptes
Ceturtdiena, 20. aprīlis, 2023 13:14

Neparastākās auksto zupu receptes

OgreNet

Temperatūrai ceļoties, aukstās zupas sezona sāk tuvoties. Piedāvājam dažādas neierastas auksto zupu receptes sezonas atklāšanai!

Aukstā gurķu zupa

Sastāvdaļas

-Svaigi gurķi - 7gab
-Skābais krējums - 500 grami
-Citrona sula - 3 ēdamkarotes
-Ķipoks - 1 daiviņa
-Svaigi pētersīļi - 1 saisķītis
-Tarhūns (Estragons) - 30 grami
-Dilles - 1 saišķītis
-Sarkanais sīpols - 1/4 daļa
-Olīveļļa - 3 ēdamkarotes
-Sāls - pēc garšas
-Malti melnie pipari - pēc garšas

Pagatavošana

Nomizo gurķus.
2 gurķus smalki sagriež, liek bļodā.
5 gurķus sagriež lielākos gabalos.
Sīpolu nomizo, sagriež kubiņos, liek bļodā pie smalki sagrieztajiem gurķiem
Blenderī liek rupjāk sagrieztos gurķus, pievieno ķiploku, dilles, pētersīļus, tarhūnu(estragonu), citrona sulu, skābo krējumu, 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus.
Visas sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
Masu liek ledusskapi uz 2 stundām.
Zupu lej sķīvī un garnē ar smalki sagrieztajiem gurķiem un sagrieztiem sarkanajiem sīpoliem.
Labu apetīti!


Aukstā gurķu - jogurta zupa

Sastāvdaļas

-Bezpiedevu jogurtu - 1.5 glāzes
-Svaigs neliels gurķis - 1 gab.
-Neliels kartupelis - 1 gab.
-Dilles - 1 saisķītis
-Ķiploks - 1 daiviņa
-Olīveļļa - 1 tējkarote
-Citronu sula - 1/2 tējkarote
-Sāls - pēc garšas
-Malti melnie pipari - pēc garšas

Pagatavošana

Svaigo gurķi nomizo un sagriež mazos kubiņos.
Kartupeli novāra ar mizu, atdzesē, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
Dilles un ķiploku smalki sakapā.
Bļodā samaisa gurķi, kartupeli, dilles un ķiploku.
Samaisītajai masai pievieno jogurtu un olīveļļu.
Pievieno sāli un piparus, kā arī nedaudz citronu sulas.
Zupu lej šķīvī un pasniedz.
Labu apetīti!

Aukstā biešu zupa ar jogurtu un olīvām

-Lejamais, dabiskais jogurts - 0.8 litri
-Bietes - 1-2 gab.
-Kartupeļi - 3 gab.
-Olas - 2-3 gab.
-Svaigi gurķi - 2 gab.
-Melnās olīvas -10 gab.
-Zaļie lociņi - 3 gab.
-Svaigie pētersīļi - 5 zariņi
-Citrona sula - 2-3 ēdamkarotes
-Sāls - pēc garšas

Pagatavošana

Bietes aplej ar ūdeni un vāra līdz gatavas, apmēram 30-40 minūtes. Bietes atdzesē.
Olas cieti novāra. Atdzesē auksta ūdens bļodā.
Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzesē. Nomizo. Sagriež nelielos kubiņos.
Svaigos gurķus sagriež kubiņos
Pētersīļus un zaļos lociņos smalki sagriež.
Melnās olīvas sagriež ripiņās.
Olas noloba un sagriež kubiņos.
Bietes nomizo un sagriež kubiņos.
Bļodā liek kartupeļus, gurķus, olas, bietes, zaļumus un olīvas.
Bļodas saturam pievieno 2-3 ēdamkarotes citronu sulas.
Visas sastāvdaļas bļodā pārlej ar dabisko jogurtu, pievieno sāli.
Zupu lej šķīvī, garnē ar sagrieztajām olīvām un pasniedz.
Labu apetīti!

Karaliskā aukstā zupa

Sastāvdaļas

-Store - 500 grami
-Paipalu olas - 4 gab.
-Jauno biešu lapas - 300 grami
-Spināti - 300 grami
-Jauno skābeņu lapas - 500 grami
-Svaigie gurķi - 2-3 gab.
-Svaigi pētersīļi - 50 grami
-Svaigas dilles - 50 grami
-Svaigi zaļie lociņi - 50 grami
-Kvass - 500-600 ml
-Olīveļļa - 20 ml
- Vēžu kakli pasniegšanai
-Sāls - pēc garšas
-Malti melnie pipari - pēc garšas

Pagatavošana

Stori liek karstā ūdeni un vāra 20 minūtes. Atdzesē.
Paipalu olas vāra 5 minūtes.
Jaunās biešu lapiņas un spinātus uz 1-2 minūtēm liek vārošā sālsūdenī. Izņem. Smalki sakapā.
Skābenes uz 1-2 minūtēm liek vārošā sālsūdenī. Izņem. Izberž cauri sietam.
Gurķus nomizo, sagriež salmiņos.
Bļodā samaisa cauri sietam izberztās skābenes ar sakapātajām biešu lapiņām, spinātiem, gurķiem, smalki sakapātiem pētersīļiem, dillēm un lociņiem.
Bļodas saturam pievieno ēdamkaroti olīveļļas, pielej kvasu. Samaisa. Pievieno sāli un piparus.
Zupu lej šķīvjos. Garnē ar gabalu stores, pusēm pārgrieztu paipalu olu, vēža kaklu.
Labu apetīti!


Aukstā zupa ar rabarberiem un mīdijām

Sastāvdaļas

-Svaigi gurķi - 2 gab.
-Rabarberi - 300 grami
-Olas - 2 gab.
-Jaunie kartupeļi - 3 gab
- Malti baltie pipari - pēc garšas
-Dilles - 1 saišķis
-Sāls - pēc garšas
-Mīdiju gaļa - 500 grami
- Sausais rozā vīns - pusglāze
-Lociņi - 1 saisķis

Pagatavošana

Rabarberus sagriež vidējos gabaliņos un novāra 1 litrā karsta ūdens, apmēram 4 minūtes.
Uzliek katliņam vāku un ļauj pastāvēt. Atdzesē, katliņu ieliek ledusskapī.
Mīdijas liek sautējamā traukā, aplej ar vīnu, uzkarsē, pieliek sāli un baltos piparus, vāra uz mazas uguns 3 minūtes, noņem no uguns, atdzesē.
Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzesē. Nomizo. Sagriež nelielos kubiņos.
Olas cieti novāra. Atdzesē. Nomizo. Sagriež nelielos kubiņos.
Gurķus nomizo. Sagriež salmiņos.
Dilles un lociņos sakapā un piestā saberž kopā ar sāli.
Bļodā liek saberztos zaļumus, pievieno kartupeļus, olas, gurķus.
Bļodā ielej rabarberu novārījumu( Pašus rabarberus var izņemt).
Visu samaisa kopā.
Zupas šķīvjus atdzesē.
Atdzesētajos šķīvjos liek mīdijas kopā ar to šķidrumu.
Pielej zupu.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Labu apetīti!

Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām
Sastāvdaļas

-Dārzeņu vai gaļas buljons - 1 litrs
-Kartupeļi - 400 grami
-Paipalu olas - 12-16 gab.
-Skābenes - 150 grami
-Puravi - 2 gab
-Saldais krējums - 100 ml
-Olīveļļa - 2 ēdamkarotes
-Sviests
-Sāls - pēc garšas
-Malti melnie pipari - pēc garšas

Pagatavošana

Puravu gaišākās daļas sagriež ripiņās un katlā, izkausētā sviestā apcep 5minūtes
Katlā pie puraviem pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Pārlej ar buljonu. Pievieno sāli un piparus. Vāra 20 minūtes.
Katlu noņem no plīts un sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.
Skābenes noblanšē 1 minūti vārošā ūdenī. Pievieno olīveļļu un saldo krējumu un sablendē krēmīgā masā.
Olas cieti novāra. Atdzesē. Notīra no čaumalāmun sagriež uz pusēm.
Traukā salej kopā puravu un kartupeļu masu ar skābeņu un saldā krējuma masu.
Zupu lej šķīvjos. Garnē ar olu pusītēm.
Labu apetīti!


Aukstā zupa ar bērzu sulu

Sastāvdaļas

-Bērzu sulas - 300ml
-Svaigs gurķis - 1 gab
-Vārīti kartupeļi - 2 gab
-Vārīta desa
-Vārītas olas - 2 gab
-Lociņi - pēc garšas
-Dilles - pēc garšas
-Sāls - pēc garšas
-Sinepes - 1 tējkaroti
-Majonēze - 1 tējkaroti
-Citrona sula - pēc garšas
-Tomāts - pasniegšanai

Pagatavošana

Atdala vārīto olu dzeltenumus no baltumiem.
Bļodā sīki sagriež zaļumus, pieber nedaudz sāls, sastampā.
Bļodā pievieno mazos kubiņos sagrieztus svaigos gurķus, kartupeļus, desu un olu baltumus.
Citā bļodā olu dzeltenumus saspiada ar dakšu, pievieno sinepes, sāli, citrona sulu, majonēzi, pielej nedaudz bērzu sulas.
Samaisa un traukā salej abus kopā.
Pielej bērzu sulu.
Zupu lej šķīvjos. Garnē ar tomātu daiviņām.
Labu apetīti!


Aukstā biešu zupa ar ķilavām norvēģu gaumē

Sastāvdaļas

-Vārītas bietes - 2 gab
-Vārītus kartupeļus - 2 gab
-Konservētas ķilavas - 80 grami
-Kefīrs - 250-300 ml
-Cieti novārītas olas - 2 gab
-Lociņus - pēc garšas
-Dilles - pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus sagriež mazos kubiņos. Liek bļodā.
Bļodā pievieno rīvētas bietes.
Bļodā pievieno mazos gabaliņos sagrieztas ķilavas, sasmalcinātus lociņus, pievieno lociņus.
Zupu apmaisa un pievieno sasmalcinātus zaļumus."
Zupu lej šķīvjos. Garnē ar ķilavām un ripiņās sagrieztām olām.
Labu apetīti!


Aukstā gurķu zupa ar piparmētrām

Sastāvdaļas

-Svaigi, nomizoti gurķi - 2 gab
-Sviests - 25 grami
-Daiviņa izspiesta ķiploka - 1 gab
-Dārzeņu buljons - 500 ml
-Piparmētru lapas - 1 sauja

Pagatavošana

Gurķi pārgriež šķērsām uz pusēm un izņem sēklotni.
Gurķi sagriež gabalos.
Katlā uzkarsē sviestu un tajā apcep gurķus, līdz tas kļūst mīksts.
Katlā pievieno ķiploku un samaisa.
Katlam uzliek vāku un uz mazas uguns sautē 5 minūtes.
Masai pievieno buljonu, uzvāra, pievieno smalki sagrieztas piparmētras un noņem no uguns.
Zupu atdzesē, sablendē un pievieno sāli pēc garšas.
Zupu lej šķīvjos un garnē ar ledus gabaliņiem, kas sasaldēti kopā ar piparmētru lapiņām.
Labu apetīti!


Aukstā tomātu - ananāsu zupa

Sastāvdaļas

-Tomātu sula - 1 litrs
-Ananāsu sula - 1 glāze
-Konservēta kukurūza - 20 grami
-Zaļie zirnīši konservēti - 50 grami
-Tomāti - 300 grami
-Gurķis - 1 gab

Pagatavošana

Dārzeņus sagriež.
Bļodā saber dārzeņus, pielej ananāsu sulu, pieber konservēto kukurūzu un zirnīšus.
Zupu ieliek ledusskapi savilkties uz 30 minūtēm.
Zupu lej šķīvjos un garnē ar ledus gabaliņiem.
Labu apetīti!

Avots: Publicitātes materiāli