VVC Arturs Krastiņš norādīja, ka, raugoties no pārtikas tehnoloģijas viedokļa, ja kotlete ir kārtīgi piespiesta pie cepamās virsmas, tauki gaļā uzvedas citādi un arī garša ir citādāka.
Komisijas loceklis Māris Baltiņš gan akcentēja, ka labāk būtu izvēlēties jēdzienu "plānburgers", jo neesot obligāti pieminēt gaļu, savukārt termins "plāngaļas burgers" šķietot liekvārdība.
Komisijas loceklis Eduards Cauna teica, ka, aplūkojot "smašburgeru" attēlus internetā, redzams, ka šie burgeri ir diezgan apjomīgi, bet gaļas šķēlītes ir plānākas, tāpēc, viņaprāt, atbalstāms būtu jēdziens "plāngaļas burgers".
Diskusiju rezultātā komisija vienojās pagaidām apstiprināt divus sinonīmiskus terminus - plānburgers un plāngaļas burgers.