Sestdiena, 27.07.2024 08:03
Dita, Marta
Svētdiena, 20. augusts, 2023 20:32

Ar krāšņu un daudzveidīgu programmu aizvadīti Ogres pilsētas svētki (FOTO)

OgreNet
Ar krāšņu un daudzveidīgu programmu aizvadīti Ogres pilsētas svētki (FOTO)
Foto: Ogres novada pašvaldība
Svētdiena, 20. augusts, 2023 20:32

Ar krāšņu un daudzveidīgu programmu aizvadīti Ogres pilsētas svētki (FOTO)

OgreNet

Svētku pirmā diena iesākās ar Sociālo pakalpojumu mājas atklāšanu, Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta arēnas "Ogre" atklāšanu, basketbola spēli BK "Ogre" pret Latvijas "zvaigznēm", Ogres novada čempionātu pludmales volejbolā jauniešiem, izstādēm Ogres Vēstures un mākslas muzejā, Ogre Mūzikas un mākslas skolā, mākslas studijā "Mākslas elpa", Garšu festivālu.

Pie Dubkalnu ūdenskrātuves vasaras koncertā "Mūzika ap, no un par teātri" uzstājās Inese Kučinska, Edgars Pujāts un Pārdaugavas kamermūziķi Guntara Bernāta vadībā, bet pie Zilo kalnu pirmā kalna notika dziesmu spēle MAZAIS GANIŅŠ ar bērnu vokālo studiju "Svilpastes" un BRĪVDABAS KINO latviešu vesterns Wild east. KUR VEDĪS CEĻŠ.
Savukārt vakars turpinājās ar grupu THE SOUND POETS un zaļumballi ar grupu RABARBERI.
Otrā svētku diena iesākās ar laivu parādi, kurā sevi radoši prezentēja dažādas Ogres novada iestādes, kolektīvi biedrības un citas organizācijas. Plaši apmeklēts bija mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kā arī Ogres novada pilsētu un pagastu informatīvie punkti Brīvības ielā un Bērzu alejā. Uz pilsētas skvēra skatuves notika izrāde bērniem "Raibie piedzīvojumi Gudrinieku ciemā", savukārt pēc tam ar savu uzvedumu "Dziesmā, dejā un dzejā ballīte mežā" uzstājās Ogres novada Sociālais dienests dienas centrs "Saime". Turpat blakus skatuvei bija iespēja apmeklēt dienas centra un specializēto darbnīcu izstādi.

Ogres novada Kultūras centra laukumā visas dienas gaitā notika volejbola sacensības, bija iespēja apskatīt un izmēģināt Zemessardzes tehniku un ekipējumu, kā arī vērot mākslas centra NOASS aktivitātes, iepirkties grāmatu tirdziņā.

Sporta pasākumi visas dienas garumā noritēja jaunajā Sporta arēnā Ogre - basketbola spēle Ogres novads: Latvija, džudo un TRX atklātā nodarbība, kā arī dažādas aktivitātes kopā ar Oveselība. Sportiskās aktivitātēs varēja piedalīties arī citās pilsētas vietās - Ogres Vecupes pludmalē notika aktīvās atpūtas pie ūdens specializēto aprīkojumu demonstrējumi, Ogres stadionā - bērnu futbola turnīrs un stafetes, Tornis OGRE - sacensības kāpšanas sportā, Ogres Zilajos kalnos - Ogres Biatlona kluba aktivitātes, Ogres Ledus hallē - biedrības "Ogre juniors", Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas sportiskajās aktivitātes un radošās darbnīcas, kā arī notika Latvijas spēkavīru šovs REKORDU DIENA.

Ogres Centrālajā bibliotēkā tika pasniegta Dzintara Soduma balva, kā arī ikviens varēja piedalīties Lielajā leģendu spēlē.

Jauniešu dienas EKSTĀZE ietvaros Ogres Jauniešu mājā, piedaloties domes priekšsēdētājam Egilam Helmanim, tika atklāta podkāsta studija, darbojās O’Radio un DJ, bija pieejama čill zona, grafiti siena, varēja piedalīties ekspedīcijā - kvestā, Ogres jauniešu iniciatīvas biedrības "Talantu kalve" un citās aktivitātēs.

Tāpat ikviens varēja iepazīties arī ar dažādu glābšanas tehniku un ekipējumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Ogres daļā, piedalīties "Ādažu čipsu" aktivitātēs, Ogres Teātra studijas atvērtajā mēģinājumā, Kuršu bāzē apmeklēt izstādi “Meža nozare Latvijā”, kā arī visas dienas garumā tika organizēta Ogres Valsts ģimnāzijas apskate.

Pie Ogres Kultūras centrs tika meklēta Ogres novada garša. Savukārt Ogres Vēstures un mākslas muzejs/ Ogre History and Art Museum bija apskatāma izstāde "Silā auga kupla priede" un prezentācija par Ogres pilsētas ģerboni, kā arī varēja iepazīties ar zāļu sievas stāstu par priedes spēku un pielietojumu mūsu veselībai.

Pilsētas svētku ietvaros 20 gadu jubileju atzīmē motoklubs RĒGI, kas svinības uzsāka ar parādes braucienu pa Ogres pilsētu, un turpināja ar konkursiem, spēka vīru šovu un citām aktivitātēm.

{gallery}Ogres pilsetas svetki{/gallery}