Sestdiena, 27.07.2024 09:12
Dita, Marta
Piektdiena, 21. oktobris, 2022 11:35

"Artavai" jauns folkloras albums

Ogres Vēstis Visiem
"Artavai" jauns folkloras albums
Piektdiena, 21. oktobris, 2022 11:35

"Artavai" jauns folkloras albums

Ogres Vēstis Visiem

Ogres Kultūras centra folkloras kopa "Artava" 30 gadu garumā īsteno tautas tradīciju iedzīvināšanu mūsdienu sabiedrībā, it sevišķi dažādos tradicionālos svētkos. Nule ir tapis jauns mūzikas albuma ieraksts Ogres novada pašvaldības projekta konkursa R.A.D.I. ietvaros.

Mūzikas albuma ieraksts, nemateriālais kultūras mantojums, dos iespēju jaunākajai paaudzei iedziļināties un patiesāk uztvert tautas dziesmu, pavērs ceļu uz tās vērtībām. Tiek saglabāts un nodots nākamajām paaudzēm kopas teicēju un Ogres novadam raksturīgais tautas dziesmu pūrs.

Savulaik Ogrē ļaudis saplūda no visiem Latvijas novadiem, tamdēļ arī folkloras kopas repertuārā ir visu novadu dziesmas. Albums satur latgaļu kāzu dziesmas, Ogres tuvākās apkaimes apdziedāšanās kāzās, kā arī dažas ziņģes. Albuma prezentācija notika "Špakovska parkā" rudens pasakainajā laikā, ar uguns rituālu, no sirds priecājoties par izdevušos ierakstu, ar dziesmām, cienastu mūsu viesiem, ar Katlakalna folkloras kopas "Rāmupe", Ogres Kultūras centra vadītāju Elīnu Aupi un abu kopu vadītāju Andri Kapustu, un biedrības "Lazdukalni 2000" vadītāju.

Benita Špakovska, folkloras kopas "Artava" prezidente, Ogres Vēstis Visiem