Sestdiena, 27.07.2024 08:21
Dita, Marta
Pirmdiena, 15. janvāris, 2024 21:18

Barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumi Ogres novadā

Ogresnovads.lv
Barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumi Ogres novadā
Pirmdiena, 15. janvāris, 2024 21:18

Barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumi Ogres novadā

Ogresnovads.lv

20. janvāris ir barikāžu atceres diena, kad visā Latvijā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai pieminētu 1991. gada janvāra notikumus Rīgā.Šis barikāžu laiks ir kļuvis par simbolu neatkarībai, brīvībai un demokrātijai Latvijā.

Ogrē

18. janvārī plkst. 18.00  pie Ogres Jauniešu mājasnotiks Barikāžu atceres vakars jauniešiem. Būs iespēja uzzināt vairāk par barikāžu laiku, iepazīties arSkautu un gaidu pieredzes stāstu, paralēli izspēlēt viktorīnu, baudīt  silta tēju un ugunskurā cept desiņas.

20. janvārī plkst. 14.00Ogrē, Brīvības ielas gājēju posmā pie Latvijas valstsmonumentālā karoga iedzīvotāji aicināti piedalīties pasākumā 1991. gada janvāra vēsturisko notikumu atcerei.

Pie barikāžu simbola – ugunskura, daloties atmiņu stāstos par barikāžu notikumiem, klausīsimies vīru kopas VILKI muzikālo vēstījumu par dzimtenes mīlestību, karavīra dzīvesziņu un kultūras mantojumu karavīru dziesmās un stāstos.

Atceroties spraigos notikumus, godināsim 1991. gada barikāžu aizstāvjus, kavēsimies atmiņās un kopīgi radīsim to unikālo kopības sajūtu, kas deva spēku sargāt Latvijas neatkarību.

Pasākuma laikā jaunie zemessargi, stājoties mūsu valsts sargu rindās, dos svinīgo solījumu – šis brīdis ir nozīmīgs notikums katram topošajam zemessargam, jo ar to apliecina vēlmi un gatavību aizsargāt Latvijas tautu un valsti, tās neatkarību un drošību, netaupot spēkus, veselību un dzīvību.

Savukārt Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona kareivji apmeklētājus cienās ar siltu tēju.

Pasākuma apmeklējums bez maksas.

Barikāžu atceres pasākumi notiks arī citviet Ogres novadā.

Lielvārdes Kultūras namā - 17. janvārī plkst. 19.00 spēlfilma “Mana brīvība”, kas balstīta vēsturiskos notikumos un vēsta par pagājušā gadsimta 80. gadu beigām Latvijā.

Pie Krapes Tautas nama - no 19. līdz 22.janvārim Barikāžu aizstāvju piemiņai dienai veltīta ekspozīcija.

Barikāžu atceres pasākumi Jumpravā - Jumpravas Kultūras namā17. janvārī plkst. 19.00 filma "Gunārs Astra. Pret straumi", 18. janvārī plkst. 19.00 filma "Mana brīvība", 20. janvārī no plkst. 17.00 pie Jumpravas Kultūras nama Barikāžu atceres dienai veltīta atmosfēra.

Ķeipenes Tautas namā – 19. janvārī plkst. 18.00 tikšanās “Barikāžu atmiņās – stāstos, ugunskura liesmās, mūzikā un dziesmās”. Muzicēs un daiļrunās Ķeipenes jaunie talanti.

Rembates Tautas namā - 19. janvārī plkst. 18.00 sarunu vakars patriotiskās noskaņās ar aktieri Jēkabu Reini, pieminot 1991.gada barikāžu notikumus.

Meņģeles estrādē - 20. janvārī plkst. 15.00 Barikāžu atceres pasākums, kurā pie kurtā ugunskura varēs sildīsities ar siltu tēju, kā arī ieklausīties atmiņu stāstos un kopā ar Andri Upenieku dziedāt tā laika dziesmas.

Lauberes parkā - 20.janvārī plkst. 17.00 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres pēcpusdiena, kurā ikviens aicināts padalīties ar savu atmiņu stāstu par šo laiku.

Pie Taurupes pagasta Tautas nama - 20. janvārī plkst. 17.00 Barikāžu aizstāvju atceres pasākums.