Sestdiena, 27.07.2024 04:09
Dita, Marta
Pirmdiena, 25. marts, 2024 11:30

Fonda "Sibīrijas bērni" rīkoto sacerējumu un zīmējumu konkursu atbalsta arī Ogres pašvaldība

OgreNet
Fonda "Sibīrijas bērni" rīkoto sacerējumu un zīmējumu konkursu atbalsta arī Ogres pašvaldība
Pirmdiena, 25. marts, 2024 11:30

Fonda "Sibīrijas bērni" rīkoto sacerējumu un zīmējumu konkursu atbalsta arī Ogres pašvaldība

OgreNet

Godinot izsūtītos un tos, kuri neatgriezās, fonds "Sibīrijas bērni" rīko zīmējumu un sacerējumu konkursu, aicinot līdz 16.maijam iesūtīt darbus konkursam, informēja fonda pārstāvji.
Ar konkursiem tā rīkotāji vēlas mudināt skolēnus izzināt valsts un savas ģimenes vēsturi, stiprināt bērnos un jauniešos patriotisma un piederības sajūtu Latvijai. Konkursa rīkotāji skaidro, ka savas ģimenes un valsts vēstures zināšana nozīmē "spēt redzēt likumsakarības, spēt nepakļauties maldīgai informācijai un būt lepnam par savu valsti un tās brīvību".

"Krievijas iebrukums Ukrainā 2022.gada 24.februārī un melos pamatotā kara darbība skaudri liek apjaust, ka ir neapšaubāmi svarīgi zināt un izprast savas valsts vēsturi, lai mums blakus augtu un dzīvotu domājoši un patstāvīgi jaunieši," uzsver fonda pārstāvji.

Sacerējumu un zīmējumu konkursu nolikumi meklējami fonda “Sibīrijas bērni” mājas lapā:

Sacerējumu konkursa nolikums 2024

Zīmējumu konkursa nolikums 2024

Sacerējumu konkursā žūrija pievērsīs uzmanību tādiem kritērijiem kā emocionālais vēstījums, literārais sniegums, valodas izteiksmība un darba oriģinalitāte. Savukārt zīmējumu konkursā tiks ņemta vērā ideja, tēmas risinājums, veiksmīga izteiksmes līdzekļu izvēle, izmantotās tehnikas pārzināšana un prasmīgs lietojums.

Iesniegtos sacerējumus vērtēs Agnese Meiere, Egīls Zirnis, Elita Veidemane, Ina Druviete, Kaspars Pūce, Liveta Sprūde-Kalme, Valdis Lūriņš. Zīmējumu konkursa žūrijas sastāvā būs Giors Geks, Ieva Jurjāne, Igors Dobičins, Linda Lūse, Māra Alena, Regīna Deičmane, Vilnis Heinrihsons.

Konkursa žūrija saņemtos darbus vērtēs trīs vecuma grupās. Katrā grupā pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas un diplomus. Abu konkursu laureātu darbi vai darbu fragmenti tiks publicēti interneta portālos. Labāko darbu autori tiks paziņoti 24.maijā.

Konkursu atbalstītāju starpā ir arī  Ogres novada pašvaldība.