Sestdiena, 27.07.2024 09:11
Dita, Marta
Sestdiena, 2. marts, 2024 07:20

Francijas skolotāji viesojas Ikšķiles vidusskolā

Iksķiles vidusskolas angļu valodas skolotāja Anita Brūmele
Francijas skolotāji viesojas Ikšķiles vidusskolā
Sestdiena, 2. marts, 2024 07:20

Francijas skolotāji viesojas Ikšķiles vidusskolā

Iksķiles vidusskolas angļu valodas skolotāja Anita Brūmele

Laika posmā no 26.02. līdz 1.03. Ikšķiles vidusskolā Erasmus+ projekta ietvaros pieredzes apmaiņas braucienā ieradās grupa skolotāju no Klermonferānas pilsētas Collège La Charme skolas Francijā. Pirmajā vizītes dienā franču skolotājus patīkami pārsteidza mūsu skolēnu izveidotie plakāti franču valodā, ka arī 12.klases skolēnu novadītā ekskursija pa skolu un tuvāko apkārtni. Franču kolēģi un direktore tikās ar skolas vadību, lai uzzinātu par mūsu skolas darbību un par izglītības sistēmu Latvijā. Pēcpusdienā viņi ēnoja dizaina un tehnoloģiju stundu.

Vizītes atlikušajās dienās franču skolotāji ēnoja fizikas, ķīmijas, ģeogrāfijas, dabaszinību, matemātikas, uzņēmējdarbības, sociālo zinību, vēstures, franču un angļu valodas stundas. Skolotāji atzina, ka ēnotajās stundās atklājuši jaunas un ļoti noderīgas mācību metodes.

Ceturtdien mūsu viesus sagaidīja pārsteigums: mūsu skolas skolēni un skolotāji bija sagatavojuši koncertu ar dziesmām franču un latviešu valodā. Sajūsminātie Francijas kolēģi atzina, ka talantīgie skolēni un skolotāji ir paveikuši neticamu darbu un to ļoti novērtē. Diena tika noslēgta ar diskusijām - viesi izmantoja iespēju apjautāt mūsu skolēnus un pašpārvaldes pārstāvjus par viņu ikdienas sadzīvi un mācībām, kā arī dalījās ar savu pieredzi ar mūsu pedagogiem un noskaidroja interesējošos jautājumus par mūsu skolu.

Francijas kolēģi atzina, ka vizīte Ikšķiles vidusskolā bija ļoti noderīga un viņi brauc uz mājām iedvesmoti ar jaunām idejām. Mūsu skola saņēma sirsnīgus pateicības vārdus un atzinību no franču pedagogu puses. Milzīgs paldies visiem skolotājiem un skolēniem par aktīvo līdzdalību un ieguldīto darbu.