Sestdiena, 27.07.2024 04:08
Dita, Marta
Piektdiena, 21. jūlijs, 2023 16:19

Interesenti aicināti pieteikties radošajām meistarklasēm Ogrē

Signe Kraukle, projekta vadītāja
Interesenti aicināti pieteikties radošajām meistarklasēm Ogrē
Foto - www.pexels.com
Piektdiena, 21. jūlijs, 2023 16:19

Interesenti aicināti pieteikties radošajām meistarklasēm Ogrē

Signe Kraukle, projekta vadītāja

Augustā Ogrē notiks profesionālo mākslinieku radoša tikšanās, kurā pievienoties aicināti arī interesenti. “Jaunais Bauhaus un māksla” ir radoša kultūras iniciatīva un projekts, kas nojauks robežas starp tehnoloģijām un materiāliem, mākslas jomām, kultūru un sociālo iekļaušanu un ar dizaina, mākslas palīdzību meklēs skaisto ikdienā.

Darboties paralēli māksliniekiem tiek aicināti arī interesenti šādās meistarklasēs: “Etnogrāfiskā keramika” – 12.augustā plkst.17.00; “Papīrlietas. Liets un marmorēts” – 13.augustā plkst.17.00; “Porcelāna apgleznošana” – 15.augustā plkst.18.00, “Auduma pinums” – 17.augustā plkst.18.00. Dalība bez maksas, vietu skaits ir ierobežots. Pasākums notiks radošajā kvartālā “Pasts” Brīvības ielā 38, Ogrē, iekšpagalmā. Pieteikšanās līdz 5.augustam, zvanot Signei Krauklei pa tālr.22036605.

Paralēli meistarklasēm notiks arī meistardarbnīcas, kurās piedalīsies ap 20 vietējās kopienas dažādu mākslas jomu profesionālu mākslinieku. Nedēļas laikā būs iespēja savas radošās idejas realizēt vairākos mākslas veidos, dažādās tehnikās: keramika, porcelāna materiāli un tehnikas – no keramikas etnogrāfiska apdedzinājuma līdz porcelāna dekoliem; rokas lējuma papīra izgatavošana un papīra dekoratīvā apstrāde, to marmorējot, veidojot formas, izmantot dažādus palīgmateriālus, kā arī izmēģināt kādu senu grāmatas iesiešanas tehniku; aušanas tehnika ar otrreiz izmantojamiem materiāliem mākslas darbu radīšanā.

“Jaunā Bauhausa” idejas pamatā ir vides un lietu ilgtspēja, apvienojot vietu, praksi un pieredzi. Pasākumi notiek ar Ogres novada pašvaldības atbalstu projektu konkursa “Radoši – aktīvi – darbīgi – izglītojoši – Ogres novadam” ietvaros.