Sestdiena, 27.07.2024 04:21
Dita, Marta
Pirmdiena, 6. marts, 2023 10:04

Jaunieši organizē radošo darbu konkursu par Ogri

ogresnovads.lv
Jaunieši organizē radošo darbu konkursu par Ogri
Pirmdiena, 6. marts, 2023 10:04

Jaunieši organizē radošo darbu konkursu par Ogri

ogresnovads.lv

24.februārī Ogres Centrālajā bibliotēkā notika konkursa “95 vārdi par...” noslēguma pasākums. Konkurss ir Ogres 1. vidusskolas 12.a klases jauniešu Sanijas Livčānes un Ivara Ločmeļa projekta darbs.

Pievērš uzmanību Ogres skaistākajām vietām

Jaunieši atklāj, ka jau septembrī viņiem radusies idejas savam projekta darbam, bet oktobrī sācies intensīvs darbs, lai idejas īstenotu, turklāt to izdevies sasaistīt ar Ogres pilsētas un Ogres Centrālās bibliotēkas 95 gadu jubileju. “Ideja par šādu darbu radās tāpēc, ka Ogrē ir daudz skaitu vietu, turklāt paši ogrēnieši ne par visām tām zina, gribējām tām pievērst uzmanību,” pamato Ivars.

95 vārdu veltījums Ogrei

Jaunieši organizēja radošo darbu konkursu “95 vārdi par...”, aicinot radīt radošo darbu 95 vārdu apjomā. Informācija par konkursu izvietota skolā, nosūtīta skolas un citu Ogres novada skolu latviešu valodas skolotājam, izvietota sociālajos tīklos. Atsaucība bijusi necerēti liela - gan jauniešiem, gan bibliotēkā iesūtīti 70 radošie darbi! Jaunieši ar savu latviešu valodas un literatūras skolotāju Viju Rubīnu ķērušies pie darbu lasīšanas un vērtēšanas. Ivars atklāj, ka visvairāk uzrunājis akrostihs par Ogres dzelzceļa staciju, bet Sanijai prātā palicis dzejolis par bibliotēku.

Pēc darbu izvērtēšanas sekoja nākamais projekta darba uzdevums - pašiem izveidot aprakstus un arī nelielus video par savām iecienītākajām, skaistākajām vietām Ogrē - Ogres Zilajiem kalniem, Ogres Centrālo bibliotēku, bibliotēkas bibliobusu, savu skolu un citus. Projekta darba izstrādes laikā atbalstu jauniešiem sniegusi arī klases audzinātāja Ināra Voitkāne.

Apbalvo konkursa uzvarētājus

Arī projekta noslēguma pasākumu Ogres Centrālajā bibliotēkā jaunieši organizēja paši. Pasākuma laikā jaunieši pastāstīja par to, ko projekta laikā paveikuši, iepazīstināja ar projekta darbiem, apbalvoja konkursa uzvarētājus, kā arī demonstrēja savus uzņemtos nelielos videofragmentus par Ogri. Video iespējams izmantot skolās, video beigās uzdots veikt kādu uzdevumu.

Radošo darbu konkursā “95 vārdi par...” Atzinību saņēma Amanta Anna Mezīte, Alise Vikšreinere, 1. vidusskolas 2.g klases kolektīvs, Dominiks Dzērve, Evija Slise, Rebeka Dementjeva, 3. vietu ieguva Estere Tarziere - Mazūre, 2.vietu Amanda Briede, 1. vietu - Maija Pāne - Sermule.

Ogre - vieta, kur īstenot sapņus

Sanija Livčāne atklāj, ka ir dzimusi un dzīvo Ogrē. “Ogre ir manas mājas un noteikti vēl kādu laiku būs manas mājas. Man te patīk. Patīk, cik strauji pilsēta attīstās. Esmu aktīvs Ogres novada jaunietis, darbojos Jauniešu domē, man ir prieks, ka Ogrē tika atvērta Jauniešu māja. Man liekas, ka viss Ogres novadā virzās uz priekšu, iet uz augšu,” uzskata Sanija un atklāj, ka pēc 12.klases absolvēšanas apsver domu studijas turpināt antropoloģijā, pētot, kā vide ietekmē cilvēkus un viņu rīcību. Savukārt Ivars Ločmelis saka, ka Ogre ir viņa mājas, arī sapņi un iespējas: “Nākotnē es gribu palikt dzīvot Ogrē. Es spēlēju basketbolu, man tas ļoti patīk. Es gribētu iesaistīties un attīstīt basketbolu Ogres novadā.”

Sanija un Ivars atklāj, ka projekta darba izstrādes ietvaros viņu klasesbiedri arī īstenojuši dažādas interesantas idejas - vākuši ziedojumus onkoloģijas pacientiem, rakstījuši zinātniski pētnieciskus darbus, izpētot kādu konkrētu tēmu, organizējuši pasākumus. Viens no tādiem notika arī 10.februārī Jauniešu mājā - interaktīva lekcija par mentālo veselību šeit: