Sestdiena, 27.07.2024 04:48
Dita, Marta
Svētdiena, 5. novembris, 2023 21:28

Kurš gan cits, ja ne paši?! Suntažu vidusskolā labiekārtota atpūtas vieta

Gunta Būmeistare, projekta koordinatore. Avots: Ogres Vēstis Visiem
Kurš gan cits, ja ne paši?! Suntažu vidusskolā labiekārtota atpūtas vieta
Foto: no iedzīvotāju grupas "Saviem spēkiem" arhīva
Svētdiena, 5. novembris, 2023 21:28

Kurš gan cits, ja ne paši?! Suntažu vidusskolā labiekārtota atpūtas vieta

Gunta Būmeistare, projekta koordinatore. Avots: Ogres Vēstis Visiem

 
Iedzīvotāju grupa «Savai skolai» arī šogad startēja projektu konkursā «Veidojam vidi ap mums Ogres novadā», izstrādājot un īstenojot projektu «Atpūtas vietu izveide un labiekārtošana Suntažu vidusskolā». 

Iedzīvotāju grupa «Savai skolai» (Gunta Būmeistare, Armands Andževs, Andris Linde) jau projekta sākumā zinājām, ka tas papildus prasīs lielus ieguldījumus no projekta īstenotājiem un skolas tehniskā personāla. Sienu sagatavošana krāsošanai, sēdvirsmu izveide un uzstādīšana, sienu gleznojumu tehniskā zīmējuma radīšana un pārnešana uz konkrētajām virsmām, zīmējuma realizācija krāsās, elektrības pievienošana. Sienu noformējumu veidošanā tika iesaistīti 9. un 12. klases absolventi. Projekta īstenošanas termiņš sakrita ar tehnisko darbinieku atvaļinājumu periodu, kas radīja korekcijas darbu plānošanā un saskaņošanā ar pārējiem projekta realizētājiem, kā arī visi darba grupas dalībnieki bija pagasta svētku «Suntažiem 800» organizētāji. Svētki notika projekta īstenošanas laikā.

Tomēr projekts realizēts atbilstoši sākotnējai idejai:

   – 2. un 3. stāva vestibilos izveidoti jauni sienu gleznojumi, iekārtotas ērtas atpūtas vietas, uzstādītas rozetes ar iespēju uzlādēt mobilos telefonus. 1. stāva vestibilā uzstādīti divi augstie galdi ar sēdvietām, kur iespējams sagatavoties mācību darbam, pavadīt brīvo laiku, izdzert savu dzērienu (blakus atrodas dzērienu, uzkodu automāti), uzspēlēt galda spēles. 

Projektā paveiktais tiks turpināts, 2. un 3. stāva vestibilu sēdvirsmas papildinot ar mīkstāku segumu.

Īstenojot projektu, izdevās uzlabot skolēnu brīvā laika pavadīšanas iespējas drošā un estētiskā vidē. Skolēni vairs nedrūzmējas uz dīvāniem, kā tas bija līdz šim, kad bija tikai viena atpūtas vieta, atrisināta mobilo ierīču uzlādes problēma.

Esam saņēmuši pozitīvus vērtējumus no skolēniem, darbiniekiem, skolas viesiem un vecākiem.

Pateicība visiem projekta īstenošanā iesaistītajiem, bet īpašs paldies Armandam Andževam, Andrim Lindem, Jānim Knutovam, Helgai Elksnei, Elzai Šantarei. 

Foto: no iedzīvotāju grupas «Saviem spēkiem» arhīva 

Projekta īstenotājiem izdevies uzlabot skolēnu brīvā laika pavadīšanas iespējas drošā un estētiskā vidē