Piektdiena, 25.10.2024 17:44
Beāte, Beatrise
Piektdiena, 22. septembris, 2023 12:36

Nedēļas nogalē aicina uz daudzveidīgiem sporta, kultūras un atpūtas pasākumiem

Ogresnovads.lv
Nedēļas nogalē aicina uz daudzveidīgiem sporta, kultūras un atpūtas pasākumiem
Foto - arhīvs
Piektdiena, 22. septembris, 2023 12:36

Nedēļas nogalē aicina uz daudzveidīgiem sporta, kultūras un atpūtas pasākumiem

Ogresnovads.lv

No 22. līdz 24.septembrīm Ogres novadā aicina uz daudzveidīgiem pasākumiem: sacensībām, iedvesmojošām sarunām, Baltu vienības dienas aktivitātēm, izrādi, filmu, Rembates pagasta svētkiem un Birzgales Tautas nama jubilejas svinībām.

22.septembrī

Plkst.16.00 Ķentes pilskalnā un Špakovska parkā ikviens ir aicināts apmeklēt pasākumu "Baltu vienības diena" - vienoties dziesmās, atmiņu stāstos un sajūtās, kā arī sildīties pie Rudenāju ugunskura, līdzi ņemot kādu dabas velti Rudenāju ugunskura rotai.

Plkst.19.00 Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā būs iespēja redzēt izrādi pēc Ineses Tālmanes lugas "Pumpurs - ceļš uz Lāčplēsi". Tas ir stāsts par dzejnieku un nedaudz dzīves neveiksminieku, kurš vēlas radīt varoni, kāds viņš vēlētos būt, bet nespēj. Mīlestība, bēgšana no sevis un pasaules, došanās svešumā, lai atgrieztos un radītu tautai tik nozīmīgo darbu.

Plkst.20.00 Jauniešu mājā Ogrē gaidāms filmu vakars - jauniešiem būs iespēja noskatīties filmu “Jelgava 94”, kas vēsta par pusaudžu domāšanu un rīcības iemesliem, sniedzot skatītājam iespēju ieskatīties viņu iekšējā pasaulē.

23.septembrī


Rembates pagasta svētkos jeb dārzeņu festivālā gaida dažādi pārsteigumi, konkursi un lieliski pavadīta diena! Jau no plkst.11.00 pludmales volejbola turnīrs “Karstais kartupelis”, tirdziņš, Ukraiņu virtuve un suvenīri, dzīvnieku stūrītis, sportiskās aktivitātes, kulinārijas blogeris, motociklu minimopēdu apskate, radošās darbnīcas un citi pārsteigumi. Pasākuma laikā uzstāsies vietējie pašdarbnieki, kā arī notiks pirmais svētku gājiens uz karogu mastu atklāšanas vietu. Svētkus noslēgs radio personība, dziedātājs un vairāku dziesmu autors Kaspars Markševics.

No plkst.9.30 lieli un mazi braukt gribētāji aicināti piedalīties tautā populārā "Latvijas Valsts mežu" MTB un gravel maratona sezonas noslēdzošajā posmā, kas norisināsies dabas parkā “Ogres Zilie kalni”.

Plkst.12.00 Madlienas Kultūras namā jaunieši tiek aicināti uz iedvesmojošām sarunām ar aktieri Andri Krauju un iluzionistu Nauri Pinni par to, kā sekot saviem sapņiem un nepadoties!

Plkst.19.00 notiks svētku pasākums "Birzgales Tautas namam 90", īpašais viesis būs Roberto Meloni, plkst.21.00 gaidāma svētku balle kopā ar grupu “Bruģis”.

24.septembrī


Ogrē, Bērzu alejas skvērā, jau piekto reizi norisināsies skrējiens “Izskrien Ogri”. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad pašiem mazākajiem būs iespēja sacensties 500 m un 1 km distancēs, savukārt visi pārējie varēs pārbaudīt savus spēkus, dodoties gleznainajās 5 km un 10 km distancēs.