Otrdiena, 22.10.2024 20:23
Airisa, Irīda, Īrisa
Svētdiena, 18. septembris, 2022 10:04

No mīlestības vārdiem nenogurst

ogresnovads.lv
No mīlestības vārdiem nenogurst
Svētdiena, 18. septembris, 2022 10:04

No mīlestības vārdiem nenogurst

ogresnovads.lv

Septembris ir Dzejas dienu mēnesis, kurā arī Ogres novadā notiek dažādi pasākumi. “No mīlestības vārdiem nenogurst” – tā nedēļas viducī, 14. septembrī, izskanēja dzejas un dziesmu vakars Lēdmanē kopā ar dzejnieku, dziesminieku, mūziķi, gleznotāju, kamīnmeistaru un vienkārši brīnišķīgu cilvēku Valdi Atālu.

Tikšanās laikā dzejnieks dalījās savā mīlestībā ar publiku, ar humoru stāstot dzīves ainiņas, runājot dzeju un dziedot skaistas, smeldzīgas dziesmas, pa reizei iesaistot arī publiku. Kopā ar klātesošajām dziedošajām dāmām izskanēja “Šūpuļdziesma”, kuru pavadīja dziļi izjusts un cieņas pilns stāts par teksta autori Gabrielu Mistrāli. Kad kopā tika dziedāta aizsardzības mantra pret nāvi – Narajana -,  ar skaņu vibrācijām tika piepildīta visa telpa. Noteikti katrs sajuta mīlestības skaņas pieskārienu, ietinoties tā miera un viegluma plīvurā.

Lēdmanes Tautas nama vadītāja Inese Nereta

Citi dzejai, literatūrai veltīti pasākumi Ogres novadā

22. septembrī plkst. 19.00 uz muzikālu dzejas pēcpusdienu kopā ar Mārtiņu Kanteru aicina Lielvārdes Kultūras nams un Lielvārdes pilsētas bibliotēka.

23. septembrī plkst.17.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā tikšanās ar rakstnieci, 7 romānu autori Dainu Šadri. Līdz pat 30. septembrim Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu un jauniešu literatūras lasītavās norisinās dažādas aktivitātes, kuras ikvienam ļaus pārbaudīt savas dzejnieka prasmes.