Svētdiena, 28.04.2024 19:37
Gundega, Terēze
Trešdiena, 27. marts, 2024 17:06

Ogrē aizvadīts karjeras pedagogu seminārs

Ogresnovads.lv / OgreNet
Ogrē aizvadīts karjeras pedagogu seminārs
Foto - www.ogresnovads.lv
Trešdiena, 27. marts, 2024 17:06

Ogrē aizvadīts karjeras pedagogu seminārs

Ogresnovads.lv / OgreNet

Pēc pavasara brīvlaika, 18. martā, Ogrē norisinājās karjeras pedagogu seminārs ar mērķi: būt klātesošiem Ogres tehnikumā, iepazīties ar skolu un piedāvātajām programmām; uzzināt par jauniešu darba iespējām vasarā, ko piedāvā Valsts nodarbinātības aģentūra.

Jau rīta agrumā semināra dalībniekus sirsnīgi sagaidīja Ogres tehnikuma karjeras konsultante Gunta Sergejeva. Ar iespējām un programmām iepazīstināja direktore Ilze Brante, savu redzējumu, kādam būtu jābūt tehnikuma audzēknim, pauda direktores vietniece kvalitātes, attīstības un tālākizglītības jomā Baiba Liepiņa, kas ir arī atbildīga par Pieaugušo izglītības centru un Karjeras izglītības centru. Bija iespēja pabūt telpās, kur jaunieši apgūst dažādas prasmes un iemaņas, informē Ogres novada karjeras izglītības metodiķe Ligita Millere.

To, ka tehnikumā var tikt jebkurš, jau kļūst par mītu, piemēram, programmā  “Dizains un māksla”  ir  konkurss – četri audzēkņi uz vienu vietu. Semināra saturu papildināja otrā un ceturtā kursa audzēkņi, daloties savā pieredzē. Katram savs stāsts un atziņas. Galvenais ir darīt un apzināties, vai tieši šī programma būs tā, kas būs aktuāla karjerai. Tehnikuma vadība lepojas ar saviem audzēkņiem, viņu sasniegumiem, jaunieši droši pārzina savu jomu – saprot, ko dara, un zina, ko grib.

"Ogres novada karjeras pedagogu vārdā pateicos par iespēju būt Ogres tehnikumā, paldies par iepazīšanos, mums bija svarīga klātienes tikšanās, mums ļoti patika," atzīmē L.Millere.

Pēc mazas pastaigas uz Ogres ģimnāziju seminārs turpinājās. Ciemos bija atnākusi Daiga Torstere no Valsts nodarbinātības aģentūras. Viņa ir nodarbinātības organizatore – pakalpojumi darba devējiem vakanču publicēšanai un aizpildīšanai, konsultācijas par dalības iespējām aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanā. Karjeras pedagogi iepazinās ar jaunāko informāciju par jauniešu nodarbinātību vasarā. "Iespējas ir, tikai mums pieaugušajiem, gan vecākiem, gan pedagogiem, ir jāstāsta, ka viss sākas ar vienkāršiem darbiem, kas jāveic ļoti atbildīgi," norāda L.Millere.

Semināra nobeigumā tika pārrunāti ikdienišķi jautājumi: "Ēnu diena 2024", lēmumu pieņemšana, mācīšanās iespējas Ogres novadā, integrētās mācību stundas paraugi, individuālās konsultācijas, LKAA piedāvātās iespējas pedagogu izglītošanā. Noslēgumā semināra dalībnieki vienojās par vēl vienu kopīgu semināru, kas varētu notikt mācību gada noslēgumā. 

"Atziņa – klasiski, patiesi: lietderīgi, kopā pavadītais laiks dod spēku, iedvesmu jaunām idejām un darbiem. Paldies par atbalstu skolās un rūpēm par mūsu bērniem!" saka L.Millere.

mceu_72076602711711551888036.jpg