Sestdiena, 27.07.2024 05:24
Dita, Marta
Svētdiena, 13. novembris, 2022 10:01

Ogres Centrālā bibliotēka novembrī piedāvā plašu kultūras programmu

Ogres centrālā biblioteka
Ogres Centrālā bibliotēka novembrī piedāvā plašu kultūras programmu
Svētdiena, 13. novembris, 2022 10:01

Ogres Centrālā bibliotēka novembrī piedāvā plašu kultūras programmu

Ogres centrālā biblioteka

Valsts svētku mēnesī Ogres Centrālā bibliotēka piedāvā plašu kultūras programmu, tajā skaitā – pasākumus dažāda vecuma skolēniem, izstādes atklāšanu, kā arī tikšanos ar Latvijā ievērojamām personībām.

Pirmdien, 14. novembrī, pulksten 17.00 un 18.00 Ziemeļvalstu literatūras nedēļai par godu bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā un Jauniešu lasītavā notiks pasākums “Tumsā lāci atrodot”. Bērni aicināti pasākumā ierasties lāča maskā, paņemt līdzi lukturīti un būt gataviem piedalīties lāča meklēšanā.


Otrdien, 15. novembrī, plkst. 17.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā tiks prezentēta dokumentālā filma par mūsu novadnieku – ornitologu Kārli Griguli. Filma tapusi projekta “R.A.D.I. – Ogres novadam” ietvaros. Projekta radošā komanda izpētīja un apkopoja fotogrāfijas, audio ierakstus, video arhīvus un izveidoja 30 minūšu dokumentālo filmu. Projekta koordinatore Natālija Ketnere informē, ka tā būs jau trešā filma par izciliem mūsu novadniekiem, ko veidojusi viņas radošā komanda.


Trešdien, 16. novembrī, plkst. 15.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā notiks Dantes Aligjēri biedrības rīkotā konference “Kultūrvēstures saites starp Latviju un Itāliju”. Pasākuma ietvaros notiks izstādes “Itālijas impresijas” atklāšana, tikšanās ar māksliniekiem, kā arī iespēja par izdevīgām cenām iegādāties grāmatas apgāda “Jumava” grāmatu galdā.


Ceturtdien, 17. novembrī, pulksten 14.00 visi interesenti aicināti uz grāmatas “Vienojas sirdis Ogrē” atvēršanas svētkiem. Grāmata tapusi ar Ogres novada pašvaldības atbalstu un tajā ietverti Ogres literāri radošās biedrības "Sirdsdoma", Īrijas latviešu biedrības “Baltie vārti” un Rēzeknes biedrības “Latgales ūdensrozes” autoru darbi.


Savukārt, pēc nedēļas, 25. novembrī, aicinām apmeklēt Ogres Centrālās bibliotēkas Konferenču zāli, kur pulksten 17.00 pasākumā “Sirds sarunas” būs iespēja satikties ar profesoru Romānu Lāci, ētera personību Gunāru Jākobsonu un grāmatu autori Liu Guļevsku.


Visos pasākumos – ieeja bez maksas.