Sestdiena, 27.07.2024 04:46
Dita, Marta
Otrdiena, 20. septembris, 2022 11:33

Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek Dzejas dienām veltīti pasākumi

Ogres centrālā biblioteka
Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek Dzejas dienām veltīti pasākumi
Otrdiena, 20. septembris, 2022 11:33

Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek Dzejas dienām veltīti pasākumi

Ogres centrālā biblioteka

Dzejas mēnesis septembris Ogres Centrālajā bibliotēkā šogad skan īpaši krāšņi. Septembra sākumā bibliotēkā viesojās trīs ievērojami latviešu dzejnieki, bet jau pēc nedēļas Dzejas dienas turpināja pilsētas radošie un rakstošie akcijas “Sirds uz perona” ietvaros.

3. septembrī festivāla "Dzejas dienas" ietvaros Ogres Centrālās bibliotēkas telpās norisinājās dzejas lasījumi ar nosaukumu "Satiec dzeju Ogrē", un ogrēniešiem bija iespēja dzirdēt Dainas Sirmās, Ingas Pizānes un Jāņa Rokpeļņa dzeju pašu autoru izpildījumā.


Kā informēja Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, ar pasākumu Ogrē aizsākās Dzejas dienu oficiālā programma.Sajūta patiesi bija svinīga – dzirdēt un redzēt autorus, klausīties viņu balsīs un radītajos tekstos, kaut mazliet iepazīt viņu personību un noskaņoties rudens rēnumam.
Rudenim piestāv dzeja, un priecājamies, ka ar Latvijas Rakstnieku savienības un tā vadītāja Arno Jundzes atbalstu Ogres Centrālās bibliotēkas lasītājiem un viesiem ir bijis tas gods dzeju satikt arī Ogrē.


Dzejas dienas turpinājās pēc nedēļas, kad 9. septembrī pie Ogres Centrālās bibliotēkas kafijas namiņa tika aizvadīta dzejai veltītu akcija "Sirds uz perona".Šis bija jau 12 gads, kopš Tukuma dzelzceļa stacijā aizsākās Dzejas dienu notikums, kas šogad apvienoja 30 vietas Latvijā un 14 valstis visā pasaulē.
Šā gada akcija tika veltīta Ukrainai, un dalībnieku uzdevums bija lasīt dzeju, kas veltīti miera un harmonijas tēmai.Ogres Centrālā bibliotēka piedalījās arī pasākumā tiešraidē, kurā saņēma un tālāk nodeva balto miera dūju, lasīja Ērikas Bērziņas "Miega dzejolis" un novēlēja mierpilnu un harmonisku miegu visām ģimenēm Ukrainā, jācer – pavisam drīz zem klusām un mierīgām debesīm.


Pateicoties ogrēniešiem un Ogres novada literāri radošajai biedrībai “Sirdsdoma” pasākums izskanēja koši un bagātīgi. Akcijas laikā Ogrē varēja dzirdēt gan latviešu dzejas klasiķu, Māra Čaklā, Imanta Ziedoņa, dzeju, gan pašu sirdsdomiešu radītos darbus akcijai par godu.


Visu septembrī Ogres Centrālajā bibliotēkā dzejiskas aktivitātes turpinās arī Bērnu literatūras nodaļā un jauniešu lasītavā.