Sestdiena, 27.07.2024 08:41
Dita, Marta
Pirmdiena, 13. jūnijs, 2022 11:45

Ogres tehnikums uzņem viesus no Horvātijas, Itālijas, Turcijas un Rumānijas

ogrenet.lv
Ogres tehnikums uzņem viesus no Horvātijas, Itālijas, Turcijas un Rumānijas
Pirmdiena, 13. jūnijs, 2022 11:45

Ogres tehnikums uzņem viesus no Horvātijas, Itālijas, Turcijas un Rumānijas

ogrenet.lv

No 6. līdz 10. jūnijam Ogres tehnikumā Erasmus+ projekta “Young Entrepreneurs Sustaining the Earth” ietvaros viesojās profesionālo skolu audzēkņi un pedagogi no Horvātijas, Itālijas, Turcijas un Rumānijas.

Viesus Ogres tehnikumā sagaidīja ar dziesmu un tautas deju priekšnesumiem mācību iestādes audzēkņu izpildījumā. Turklāt projekta dalībniekiem bija iespēja arī pašiem apgūt latviešu tautas dejas “Plaukstiņpolka” soļus.


Neizpalika arī mācību iestādes apskate, kuras laikā projekta dalībniekiem radās liela interese gan par tehnikumā piedāvātajam mācību programmām, gan praktisko apmācību procesu.


Jaunieši no Horvātijas Marta, Luka un Dragana, kas Latvijā viesojās pirmo reizi, atklāja, ka viņuprāt Ogres tehnikums ir apbrīnojama skola, kurā labprāt mācītos un, ja būtu tāda iespēja pārceltu tuvāk savām mājam Horvātijā. Savukārt Itālijas delegācijas pārstāvjus pārsteidza mācību iestādes aprīkojums un plašais izglītības programmu klāsts.


Viesojoties Latvijā, jauniešiem tika nodrošinātas apmācības mārketinga un reklāmas jomā, lai sniegtu nepieciešamās zināšanas sava biznesa uzsākšanai. Projekta dalībnieki piedalījās lekcijās par online biznesu un tā attīstības iespējām, apmeklēja Latvijā strādājošus uzņēmumus un guva praktiskus padomus sava biznesa veidošanā un vadībā, klausījās iedvesmojošus stāstus un domāja par saviem biznesa projektiem. Līdzās tam visam, viesiem bija iespēja apskatīt dažādas Latvijas vietas un iepazīt mūsu valsts kultūru.


Šogad Erasmus+ projekta “Young Entrepreneurs Sustaining the Earth” ietvaros arī Ogres tehnikuma audzēkņi un pedagogi guva jaunas zināšanas un pieredzi viesojoties Horvātijā un Rumānijā.