Sestdiena, 27.07.2024 04:51
Dita, Marta
Piektdiena, 26. maijs, 2023 10:15

Starptautiskais operetes festivāls Ikšķilē pulcēs izcilus solistus

Elza Hlevicka, Operetes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste
Starptautiskais operetes festivāls Ikšķilē pulcēs izcilus solistus
Foto - www.operetesteatris.lv
Piektdiena, 26. maijs, 2023 10:15

Starptautiskais operetes festivāls Ikšķilē pulcēs izcilus solistus

Elza Hlevicka, Operetes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste

No 6. līdz 12.augustam Ikšķilē norisināsies 5.Starptautiskais Operetes festivāls, kas uzsāks Operetes teātra desmit gadu jubilejas pasākumu virkni, tādējādi visi sekojošie pasākumi gan rudenī un ziemā, gan arī nākamā gada pavasarī aizritēs jubilejas zīmē.

Piedāvājot krāšņu programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri, festivāls solās būt saistošs un interesants dažādām muzikālajām gaumēm. Šogad festivāla īpašie viesi – Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Itālijas, Spānijas un Austrijas teātru vadošie solisti – piedalīsies   festivāla kulminācijā  GALĀ koncertā. Kā jau ierasts, šis koncerts noslēgsies ar romantisko Valšu vakaru.

Festivāla atklāšana notiks svētdien, 6.augustā, plkst.18 Ikšķiles Ev. Lut. baznīcā, un to ieskandinās koncerts VIVAT!, kurā piedalīsies jaunie muzikālie talanti no dažādām Latvijas vietām. Tā kā operete, kā žanrs, sevī ietver daudz un dažādas skatuves mākslas formas, operetes izrādēs piedalās ne tikai dziedātāji, bet arī dejotāji un simfoniskais orķestris, un, iespējams, tieši šie jaunie un talantīgie mūziķi ir mūsu Operetes teātra nākotnes vēstneši. 
     

Ieeja koncertā – bez maksas. Aicinām atbalstīt mūsu jaunos māksliniekus!

Festivāls noslēgsies 11.augustā ar diviem krāšņiem pasākumiem – plkst.19 Ikšķiles estrādē norisināsies GALĀ koncerts, savukārt plkst.22 koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties šarmantajā Valšu vakarā. Jau no plkst.17 dzīves garšas baudītājus gaidīs elegantais Ozo restorāns.

Galā koncertā piedalīsies: Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra vadošais solists Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Kauņas Valsts Muzikālā teātra vadošais solists Andrius Apšega (baritons), Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Dainis Skutelis (tenors), Kārlis Rūtentāls (tenors), Nauris Indzeris (baritons) u.c. viesi, kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertā uzdzirkstīs visskaistākie muzikālā teātra opusi – pasaulslavenu operešu, operu un mūziklu lappuses.

Galā koncerta unikālo vizuālo noformējumu veidos starptautiski pieprasītā multimediju māksliniece un  scenogrāfe Ineta Sipunova.
 

Savukārt Valšu vakarā Operetes teātra orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos viselegantākos un dzirkstošākos Johana Štrausa un citu komponistu valšus un polkas, dāvājot iespēju koncerta apmeklētājiem zem klajas, zvaigžņotas debess pašiem piedzīvot īstas Vīnes valšu tūres īpašo gaisotni un neaizmirstamo klātbūtnes sajūtu.

Tā kā Ikšķilē notiekošajos Operetes festivāla koncertos ikreiz valdījusi īpaša, pacilājošu sajūtu piestrāvota gaisotne – brīnumskaistā mūzika, pasākumu vizuālais ietērps un dabas tuvums, kas apbur ikvienu klausītāju -, arī šis festivāls apliecinās visaugstāko žanra standartu, garantējot tā apmeklētājiem pāriplūstošu prieku, muzikālu baudījumu un radoši emocionālus pārsteigumus!

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/1157kā arī konditorejā Rūberts Ikšķilē.

Biļešu cenas: 15 – 35 eiro. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti –20% atlaide; ar Goda ģimenes apliecību (3+ Ģimenes karti) – 40% atlaide un grupas biļetei (sākot no 10 personām) – 10% atlaide. Biļetes par draudzīgākām cenām iesakām iegādāties iepriekšpārdošanā līdz 25.jūlijam, jo pasākumam tuvojoties, kā arī pasākuma dienā to cenas tiks paaugstinātas.

Informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā «Facebook»: https://www.facebook.com/OperetesTeatris, gan Operetes teātra mājaslapā: www.operetesteatris.lv