Sestdiena, 27.07.2024 04:51
Dita, Marta
Trešdiena, 13. septembris, 2023 07:43

Tīnūžos notiks skolēnu radošais rudens plenērs "Dzīve mežā"

SIA "Rīgas Meži"
Tīnūžos notiks skolēnu radošais rudens plenērs "Dzīve mežā"
Trešdiena, 13. septembris, 2023 07:43

Tīnūžos notiks skolēnu radošais rudens plenērs "Dzīve mežā"

SIA "Rīgas Meži"

Šodien, 13.septembrī, SIA "Rīgas meži" vides izglītības centrā "EkVidO2" jeb "EKOLOĢIJA. VIDE. GAISS", Ogres pievārtē, notiks tradicionālais radošais skolēnu rudens mākslas plenērs "Dzīve mežā". Šajā reizē tas tiek rīkots sadarbībā ar vides izglītības centra kaimiņu – Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolu.

Pērn vides izglītības centrs iedibināja iepriekš nebijušu tradīciju – sākoties jaunajam mācību gadam, organizēt rudens radošo plenēru. Pirmais pasākums notika 2022.gadā un tajā piedalījās Ogres Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Plānots, ka šogad plenērs pulcēs ap 40 skolas audzēkņu, kuri iemūžinās un radoši interpretēs gan vides izglītības centra dabas skatus, gan vienlaikus arī izzinās centra apkārtni un dabu.

Līdzīgi kā iepriekš, skolēnu radošā plenēra "Dzīve mežā" darbi būs apskatāmi izstādē "EkVidO2" jaunajā mācību telpā – Amatu mājā. Izstāde būs pieejama vides izglītības centra apmeklētājiem.


Publicitātes nolūkos pasākuma laikā paredzēta filmēšana un fotografēšana.

“Rīgas mežu” vides izglītības programma "EkVidO2" visu vecumu apmeklētājiem piedāvā iespēju iepazīt un izzināt dabu aizraujošā un interesantā veidā. Programmas ietvaros pieejamas gan dažādas mācību ekskursijas uzņēmuma mežos, gan izzinošas pastaigas Rīgas nozīmīgākajos dārzos un parkos, meža stādīšanas un putnu būrīšu meistarošanas talkas, kā arī citas izglītojošas aktivitātes.

Šogad centra aktivitātēs ir piedalījušies jau gandrīz 10 tūkstoši cilvēku (pērn kopumā: ap 3,5 tūkstošiem).