Sestdiena, 27.07.2024 04:34
Dita, Marta
Piektdiena, 1. septembris, 2023 09:49

Vasaras noslēgumā Krapes muižas svētki

Ogres Vēstis Visiem
Vasaras noslēgumā Krapes muižas svētki
Piektdiena, 1. septembris, 2023 09:49

Vasaras noslēgumā Krapes muižas svētki

Ogres Vēstis Visiem

Turpinot aizsākto apkaimes iedzīvotāju sadarbību, Krapes muižas kopiena aicina uz Krapes muižas svētkiem 2. septembrī. Krapes muiža ir sociāli aktīvs Krapes pagasta apgabals, kurā, sanākot kopā vairākiem vietējiem uzņēmējiem, ir izdevies radīt Krapes muižu kā saistošu tūrisma galamērķi un kultūrvietu.

Popularizējot tūrismu Ogres novadā, jau no plkst. 14.00 būs iespēja doties ekskursijās pa Krapes muižas ansambļa mājām, kurās šobrīd notiek gan dzirnavu atjaunošana, pļavas augu eliksīru darināšana, sidra un vīna raudzēšana, aveņu audzēšana, gan arī kas netipiskāks – tradicionālās tautas mūzikas instrumentu ekspozīcija muižas pārvaldnieka namā – "Skaņumājā".

Ekskursiju piedāvājuma noslēgumā pastaiga pa vēsturisko Krapes muižas parku ilggadēju parka sakopšanas entuziastu pavadībā. Dienas gaitā pie «Skaņumājas» darbu sāks vietējo ražotāju tirdziņš, lokšaušana, izjāde ar zirgu, trušu apskate un citas ģimenēm draudzīgas aktivitātes.

Kad ekskursiju loks būs noslēdzies, interesenti laipni aicināti uzkavēties ilgāk – no plkst. 18.00 koncerti un laimes spēle "Skaņumājas" zaļajā skatuvē.