Piektdiena, 25.10.2024 17:44
Beāte, Beatrise
Pirmdiena, 8. jūlijs, 2024 10:11

Ķegumā notiks sporta un izklaides festivāls “Vīru spēles 2024”

Vita Skutele, Ķeguma Tautas nama vadītāja
Ķegumā notiks sporta un izklaides festivāls “Vīru spēles 2024”
Foto: Mārtiņš Šulte
Pirmdiena, 8. jūlijs, 2024 10:11

Ķegumā notiks sporta un izklaides festivāls “Vīru spēles 2024”

Vita Skutele, Ķeguma Tautas nama vadītāja

3. augustā, Ķeguma pludmalē Ogres novada pašvaldības Ķeguma pilsētas pārvaldes struktūrvienība Ķeguma Tautas nams piedāvā apmeklēt par labu un veselīgu tradīciju kļuvušo sporta un izklaides festivālu “Vīru spēles 2024”, kurā norisināsies cīnīšanās vairākās disciplīnās un dažādi izklaides un mūzikas pasākumi. Bokss, motobols, moto šovs, jahtu regate, smaiļošana, DJ cīņas, Noratlons, virves vilkšana, masreslings, repera Ozola koncerts un daudzi citi notikumi gaidāmi Ķeguma pludmalē. Festivāls apmeklētājiem būs pieejams bez maksas.

“Vīru spēles” notiks jau piekto gadu un sesto reizi. Viens no festivāla mērķiem ir ikvienam atgādināt par cīņu pašam ar sevi – cīņu, kurā caur uzdrīkstēšanos un drosmi tiek pārvarētas bailes un negribēšana. “Vīru spēles” arī šogad pulcēs kuplu viesu skaitu, rūdītus sportistus no dažādām valstīm, kā arī tos drosmīgos, kuri pirmo reizi uzdrošināsies pieteikties kādā no disciplīnām.

Svinīga festivāla atklāšana notiks plkst. 16.00, bet apmeklētāji ir aicināti ierasties daudz agrāk – pirmās sacensības - Noratlons jau no plkst. 9.00 un ritēs visas dienas garumā.

“Vīru spēles 2024” atklās ekstrēmais moto šovs AG XTREME. Sportistu sniegumu būs iespējams vērot “Astarte-Nafta” boksa sacensībās, “Spēka Nora” Noratlonā, jahtu regatē, kas notiks sadarbībā ar Lielvārdes Jahtu klubu, smaiļošanas sacensībās, kas veidotas ar biedrību “Ūdens bāze”, kā arī dāmu volejbolā, kas risināsies sadarbībā ar Ogres novada sporta centru. Sacensību runas vīrs - Andra Kraujas.

mceu_39822404111720422586760.jpg

Ikvienam apmeklētājam būs iespēja piedalīties un iegūt balvas vairākās citās disciplīnās: auto izstādē-konkursā “Autonazis”, piedzīvot vēl nebijušu, “Bass Baltic” rīkotu auto decibelu parādi, motoorientēšanās sacensībās, virves vilkšanas izaicinājumā individuālajā sniegumā, kas top sadarbībā ar Latvijas virves vilkšanas federāciju, masreslinga turnīrā, kas rīkots sadarbībā ar Latvijas Masreslinga federāciju, roku laušanās sacensībās “Skolotāja Ābola kauss” Ķeguma sporta leģendas, skolotāja Artūra Ābola vadībā, kā arī “čikāšanās” čempionātā, kas notiks sadarbībā ar biedrību ROKA, svarabumbu celšanas sacensībās un cirvju mešanā, kas notiks kopā ar “Axe Factory Riga”. 

mceu_56204193631720422632538.jpg

Festivālā varēs arī vērot vēl nebijušu nākotnes futbolu – motobolu. Savukārt bērniem un jauniešiem būs iespēja piedalīties aktivitātēs Ķeguma Jauniešu domes organizētajā jauniešu kvartālā. 

Īpašu vērību šogad VĪRU SPĒĻU komanda pievērš mentālajai veselībai. Sadarbībā ar mentālās veselības organizāciju OGLE un citām mentālās veselības organizācijām un jomas ekspertiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja caur diskusijām, sarunām un fiziskām aktivitātēm uzzināt par psihisko veselību Latvijā un tās nozīmi sportā un ikdienā.

“Vīru spēļu” skatuve skanēs visas dienas garumā. Jau trešo gadu “Vīru spēļu” komanda sadarbībā ar Rīgas DJ skolu, “Livland Group” un “Digisound Latvija” izaicinās jaunos Latvijas dīdžejus piedalīties DJ cīņā jeb batlā. 

mceu_8057677141720422641140.jpg

Festivāla noslēgumā uz “Vīru spēļu” skatuves kāps latviešu “whateverrock” grupa “Māra Dagne” un Latvijas hip-hopa leģenda Ozols. Savukārt gurnus deju ritmos visas dienas garumā iekustinās DJ EK, kas ir arī pirmā “Vīru spēļu DJ Battle 2022” uzvarētājs, kā arī ar DJ setu uzstāsies arī “Vīru spēļu DJ Battle 2023” uzvarētāja DJ Pulss.

Vīrišķīga cīnīšanas nevils! /Kronvaldu Atis

mceu_64064717661720422664872.jpg

Vairāk informācijas par festivāla norisi iespējams uzzināt “Vīru spēļu” un “Ķeguma ziņu” sociālo tīklu kontos, kā arī Ogres novada pašvaldības mājaslapā:

  • https://www.facebook.com/ViruSpeles

  • https://www.facebook.com/KegumaZinas

  • https://www.ogresnovads.lv

Festivālu “Vīru spēles 2024” organizē Ogres novada pašvaldības Ķeguma pilsētas pārvaldes struktūrvienība Ķeguma Tautas nams sadarbībā ar biedrību ROKA, metālapstrādes uzņēmumu MAD AISS, motosporta klubu “StuntFighters MC”, spēka treniņu inventāra uzņēmumu “Spēka Nora” un Rīgas DJ skolu.