Piektdiena, 25.10.2024 17:44
Beāte, Beatrise
Trešdiena, 10. jūlijs, 2024 08:23

Latvijas vīriešu U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātam basketbolists no Ogres

Leta
Latvijas vīriešu U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātam basketbolists no Ogres
Foto: Leta
Trešdiena, 10. jūlijs, 2024 08:23

Latvijas vīriešu U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātam basketbolists no Ogres

Leta

Latvijas vīriešu U-20 basketbola izlasē treneris Ainars Bagatskis startam Eiropas čempionāta B divīzijas (EČ) turnīrā Rumānijas pilsētā Pitešti ir iekļāvis trīs ārzemēs spēlējošus basketbolistus, otrdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Deviņi spēlētāji pārstāv Latvijas klubus, pa vienam - ASV un Kanādas augstskolas, bet Jānis Jinemanis pārstāv Vācijas klubu "Gottingen".

"Pēc četrām treniņu nedēļām un septiņām pārbaudes spēlēm kopā ar kolēģiem izvērtējām spēlētāju spēju palīdzēt komandai un pieņēmām treneru smagāko lēmumu - Robertam Vēverim un Armandam Gailišam pateicām paldies par aktīvo līdzdalību sagatavošanās procesā," par spēlētāju izvēles procesu saka Bagatskis.

Viņš uzsver, ka visi spēlētāji treniņos un pārbaudes spēlēs darbojās ar milzīgu vēlēšanos, kas uzbrukumā reizēm pat kaitēja, jo noveda pie lielāka kļūdu skaita, nekā var atļauties.

"Tas attiecas uz visiem, arī uz abiem "ārzemniekiem" - Vācijā augušo Jāni Jinemani un Kanādā dzīvojošo Andreju Silčonoku," saka Bagatskis. "Sagatavošanās laikā abi adaptējās komandā un pieņēma mūsu prasības spēlēt organizētu basketbolu. Abus raksturo agresivitāte, ko jācenšas virzīt un kontrolēt."

Treneris atklāj, ka treniņos komanda mērķtiecīgi ir gatavojusies spēlei ar vienu no turnīra galvenajiem favorītiem Horvātiju ar fiziski jaudīgiem un meistarīgiem spēlētājiem katrā pozīcijā.

"Pirmais uzdevums - mentāli sagatavoties cīņai. Spēles disciplīna un pamatotas darbības uzbrukumā, kā arī agresivitāte un nekaunība aizsardzībā - ja tas būs, varam spēlēt ar jebkuru pretinieku," uzsver treneris.

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīra pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieki sestdien būs Horvātijas, svētdien - Somijas, otrdien - Slovākijas un trešdien - Šveices basketbolisti. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par ceļazīmēm uz A divīziju.

Turnīrs Rumānijas pilsētā Pitešti notiks no 12. līdz 21.jūlijam.

Pārbaudes spēlēs pirms turnīra tika spēlēts ar Gruzijas U-20 izlasi (82:67 un 74:81), ar Lietuvas U-20 komandu (81:89 un 58:78), ar Ukrainas (62:66 un 72:51) un Igaunijas (69:64) vienaudžiem.

Ainara Bagatskim izlasē palīdz treneris Mārtiņš Fomins, Uldis Švēde, Andris Kehris un fiziskās sagatavotības treneris Māris Bružiks.

Latvijas U-20 izlases sastāvs:

Kristofers Karlsons ("Valmiera Glass"/ViA), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš, Francis Neilands (visi - "Latvijas Universitāte"), Rihards Berkolds ("Rīgas Zeļļi"), Dāvis Ozers ("Ventspils"), Ralfs Tumaševs (BS "Ogre"), Ernests Ločmelis (Austrumfloridas koledža, NCAA), Kristaps Soldatenoks ("Liepāja"), Jānis Jinemanis ("Gottingen", Vācija), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Andrejs Silčonoks (Toronto Metropolitēna universitāte, Kanāda).